21 dic, 2018

Els avantatges dels centres de negocis per un networking

Networking efectiu? 8 raons per posar-hi atenció

Estrenem bloc i que millor que ho faci parlant del Networking One to One que es va celebrar al Centre de Negocis de Santa Coloma de Farners aquest dimecres i on vaig tenir el plaer d’assistir-hi.

Network.. què??

Ve de l’anglès Net= xarxa + working= treball, és a dir treball en xarxa. El networking és la filosofia que consisteix a establir relacions socials i professionals entre persones amb interessos comuns al nostre negoci amb l’objectiu de donar-nos a conèixer (tant a nosaltres mateixos com als professionals, com al nostre negoci) per aconseguir avançar en el mateix.

Quan neix una idea en pot sorgir un projecte, i per facilitar aquest procés passa en gran part, per tenir entorn, per trobar sentit a l’esforç, per la identificació del repte, de la fita, del projecte, pel reconeixement, per l’acceptació i per tants altres ítems que ara no venen a tema i és que … el camí és conegut: per interessar-nos per l’altre, primer hem de valorar; però no podem fer-ho si abans no ens valorem nosaltres, rotllo autoestima☺..

Aquest suport tipus “ ànim que vas bé” el trobem en el Centre Eix de Negocis de Santa Coloma de Farners, l’ espai idoni en el qual establir aquest tipus de relacions inter empresarials, ja que s’hi concentren empreses provinents de diversos sectors, s’hi atén a emprenedors i tot això facilita que sorgeixin sinergies interessants per al nostre negoci i més quan s’hi celebren esdeveniments.

8 TIPS per posar-hi atenció

  1. No t’espantis ¡¡¡ a l’inici no saps ni per on començar però per mimetisme segur que agafes el fil.
  2. Observa, participa, sigues actiu i tranquil¡¡ segur que hi ha algú que ho moderi i t’ho farà més fàcil, la por al ridícul es difumina. Presenta’t, inicia converses i lliura targetes de visita al personal de les altres empreses
  3. Abans de res planteja’t el teu objectiu professional i prepara’t 1 mn de presentació
  4. Visibilitat, sobre nosaltres mateixos, sobre l’Empresa o la Marca
  5. Genera Confiança
  6. Realisme, donem a conèixer les necessitats que podem cobrir als nostres contactes i del sector.

  7. Compagina-ho amb altres mitjans de contacte¡¡ les XXSS ofereixen una gran oportunitat de contactar amb persones per tal de generar sinergies.
  8. Possibilitador de generar noves vies de negoci, i també amb els propis companys de centre, podem beneficiar-nos en el sentit que siguin el mitjà pel qual coneixem a nous possibles clients, socis o inversors.

Assistir a esdeveniments per fer un Networking efectiu ha de servir per posar en marxa oportunitats de futur, si si¡¡ ho sabem tots que no és arribar i fer ampolles¡¡ el que de ben segur sabem és que tots tenim el mateix objectiu, que el nostre projecte vagi més enllà, que el nostre negoci mostri un compte de resultats en positiu i que entre els professionals que ens envolten d’una manera o altra ens ofereixin oportunitats per créixer personal i empresarialment i si hi podem mantenir un sincer lligam de cooperació, ja és la “pera” i és que…..

“En definitiva són les relacions amb les persones les que donen sentit a la vida", Karl Wilhelm Von Humboldt- filòsof i lingüista

Seguim :)